Purkutyöt

Purkutyöt aloitettiin marraskuussa 2009. Purkutöitä tehtiin eri tahtiin 5 hengen voimin. Siskoni vuodatti hikeä ja välillä vertakin monena päivänä (viikkona) ruokapalkalla. Sitten oli muutakin talkooapua. Itse pidin töistä viikon verran palkatonta. Fyysinen purkutyö; lautojen, seinälevujen yms. repiminen oli mahtavaa vaihtelua kyttyrässä koneen äärellä istuvalle "konttoristille".

Purua säkkikaupalla. Ihania vanhoja lehtiä; Hesareita vuodelta1938 lähtien. Vanhimmat lehdet taisivat olla 1935, Suojeluskunta-lehtiä sekä paikallisia sanomalehtiä. Leipuri-lehti tuli myös usein vastaan. Talossa on kait aikojen alussa asunut leipuri. Jokunen vanha kirjekin löytyi kattopurujen alta. Tuoreimmat lehdet olivat 60-70-luvun lehtiä, jotka löytyivät yhdestä, ilmeisesti kesäkäyttöön tehdystä ullakkokamarista. Sota-ajan piilotetuja aseita ei valitettavasti tullut vastaan.Ullakon sviitti.


Välikatolla näytti ihan siistiltä.

Tolkuttoman iso ja upea ampiaisen pesä. Kuinkahan vanha lienee?
Pakkasta on..PALJON. Hengitys huuruaa ja sumentaa suojalasit. Puru pöllyää ilmassa.Käytännössä ullakolta riisuttiin kaikki. Vain hormi törröttää paikallaan.Keittiö.Keittiön ja olkkarin väliseinä purettu.Tässä oli toinen niistä takoista.Näkymä: eteinen, portaikko.Tässä oli sauna, pukuhuone.

Huomannette portaat ylempään kerrokseen.